بررسی خطاهای ژئورفرنس تصاویر رقومی

   عملیات ژئورفرنس کردن تصاویر هم مانند اکثر پردازش های مکانی دارای خطاهایی است که در این مقاله سعی داریم روشهای کمتر کردن خطاها را آموزش دهیم. همانطور که میدانید دقت یک نقشه باتوجه به خطاهای موجود در تمامی مراحل تولید درنظر گرفته میشود. ازطرفی ژئورفرنس کردن معمولاً بر روی نقشه ای که حاوی خطاهای تولید است انجام میشود. پس باید خطای ژئورفرنس کردن مینیمم مقدار ممکن باشد، وگرنه دیگر پس از رقومی کردن عوارض، دقت داده های رقومی با نقشه کاغذی برابری نمیکند. مثلاً اگر یک نقشه با مقیاس 1:1000 داشته باشیم و پس از اسکن کردن، آن را با خطای زیادی ژئورفرنس کرده و دیجیتایز کنیم، دیگر نمیتوانیم از داده های رقومی حاصل نقشه با مقیاس 1:1000 تولید کنیم و دقت نقشه کمتر میشود. معمولاً، درعمل، این مسئله را نادیده میگیرند و هرچه هم خطا در مرحله ژئورفرنس کردن داشته باشند، بحث کمتر شدن دقت را لحاظ نمیکنند. پس برای اینکه این مسئله تاحدود زیادی حل شود میبایست دقت کار ژئورفرنس کردن را بالا برد.

برای بالابردن دقت، علاوه بر تعیین نقاط کنترل مناسب و برداشت مختصات دقیق آنها، میبایست هنگام کار با نرم افزار نقاط عکسی را با دقت بیشتر و با بزرگنمایی مناسب انتخاب کرد. انتخاب معادله مناسب برای تبدیل سیستم مختصات نیز بسیار حائز اهمیت است.

ویدئوی آموزشی که  برایتان آماده کردیم به بررسی موارد ایجاد خطا در ژئورفرنس کردن تصاویر و روش مناسب کار با نرم افزار ArcGIS  میپردازد. همچنین با انتخاب معادلات پلی نومیال درجه اول و دوم، تأثیرات هرکدام را بررسی میکند. امیدوارم که مورد توجه شما کاربران گرامی قرار گیرد.

موفق باشید

 

ویدئوی آموزشی این بخش را هم ببینید:

[aparat]http://www.aparat.com/v/CsI9D[/aparat]
این مطالب را نیز مطالعه کنید :
محصولات ویژه فروشگاه :
اشتراک در
اطلاع از
8 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فهرست