آموزش زمین مرجع کردن تصاویر رقومی – بصورت کاربردی

georef_1
زمین مرجع کردن ( ژئورفرنس )

   زمین مرجع کردن تصاویر رقومی یا همان ژئورفرنس کردن (Georeferencing) یکی از مواردی است که دیر یا زود با آن مواجه می شویم و علیرغم اسم عریض و طویلش ، خیلی هم کار دشواری نیست و مانند اغلب مهارتهایی که تاحالا تجربه کردیم، فوت و فن خاص خودش را می طلبد. در این مجموعه از مقالات سعی داریم مطالب مرتبط با ژئورفرنس کردن را به شما آموزش دهیم.

هدف از زمین مرجع کردن تصاویر رقومی چیست؟

   به طور کلی در ژئورفرنس کردن، هدف انتساب مختصات زمینی به تصویر اولیه و ساخت تصویر جدیدی است که مختصات تک تک پیکسل های آن صحیح باشد. همانطور که میدانید تصاویری که از نرم افزارهای مختلف تحت وب مانند گوگل ارث(Google Earth) گرفته میشود حاوی اطلاعات مختصات نیست. هینطور اگر شما نقشه چاپ شده قدیمی داشته باشید و برای رقومی سازی نقشه، آن را اسکن کنید تصویری خواهید داشت که مختصات درستی ندارد. ژئورفرنس کردن به ما کمک میکند تا بتوانیم با استفاده از نقاطی که مختصات آنها را میدانیم، تمام تصویر را مختصات دار کنیم.

   نرم افزارهای متعددی وجود دارند که میتوانند داده های رستری را ژئورفرنس کنند، اما ما میخواهیم با استفاده از امکانات نرم افزار ArcGIS این کار را انجام دهیم تا شما هم قدرت این نرم افزار را شاهد باشید. سهولت کار با این نرم افزار و انعطاف پذیری آن باعث شده که اکثر کاربران بتوانند نیازهای خود در این رابطه را برآورده سازند.

با ما همراه باشید تا مطالب مفیدی را در قالب سرفصل های زیر خدمتتان تقدیم کنیم :

1- مفاهیم مقدماتی تبدیل سیستم مختصات

2- ژئورفرنس کردن یک تصویر ساده

3- بررسی خطاهای ژئورفرنس کردن تصاویر رقومی

4- نقش سیستم تصویر در ژئورفرنس کردن تصاویر رقومی

5- ژئورفرنس کردن داده های برداری

امیدواریم این مجموعه از مقالات مورد توجه شما قرار گیرد.

این مطالب را نیز مطالعه کنید :
محصولات ویژه فروشگاه :
اشتراک در
اطلاع از
4 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فهرست